HERFSTUITJES IN BRABANT: ONTDEK DE HERFSTACTIVITEITEN IN DEN BOSCH & VUGHT

Midden in het gezellige Brabant ligt het Bourgondische ’s-Hertogenbosch ook wel Den Bosch genoemd. De herfstvakantie is de perfecte tijd om te genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Dwaal door de smalle straatjes van de oude binnenstad en ontdek de gezellige boetiekjes, breng een bezoek aan de prachtige Petruskerk in Vught, bewonder de tentoonstellingen in het Noord-Brabants Museum of klim tot spectaculaire hoogte en bekijk de stad vanaf het dak van de Sint-Jan. Laat de herfstwind door je haren waaien en trek je jas aan voor een onvergetelijke tijd in Den Bosch & Vught!

Beklim de Sint-Jans Kathedraal

Ben je in Den Bosch dan mag een bezoek aan de Sint-Janskathedraal, de trots van Den Bosch, niet ontbreken. Deze bijzondere, gotische kerk is niet te missen. De torens reiken overal bovenuit. Tip: In de maand oktober is het tijdelijk mogelijk om de Sint Jan te beklimmen. Nu de leien op het dak worden vervangen biedt de steiger- en wandelconstructie een unieke gelegenheid voor een dergelijke ervaring, een die in geen 100 jaar meer mogelijk zal zijn. De detaillering van de Sint-Jan is nu van dichtbij te bekijken, maar ook het adembenemende uitzicht op ‘s-Hertogenbosch en omgeving als je je eenmaal omdraait.

Bezoek de Sint Jan

De Avontuurlijk Klim

Van Loon Galleries & dePetrus Vught

In amper 5 minuten sta je in het centrum van Vught. Stop hier zeker bij Van Loon Galleries. Deze galerie behoort tot de grootste kunstgaleries van Nederland en is gespecialiseerd in expressieve figuratieve kunst. En het is ook nog eens gevestigd in een monumentale stadsvilla: een kunstwerk op zich! Naast deze gallerie zit DePetrus. In deze geweldig mooie, omgebouwde kerk kun je snuffelen tussen boeken, een leuk cadeautje kopen of een koffietje drinken. Alleen al door hier rond te lopen, kijk je je ogen uit. 

Van Loon Galleries

DePetrus

Struin door het Noord-Brabants Museum

Ga je graag naar een museum tijdens je bezoek? Bezoek Het Noordbrabants Museum en ontdek werken van beroemde kunstenaars als Van Gogh en Jan Sluijters, maar ook van jong talent. Het museum is gevestigd in een prachtig 18de-eeuws paleis met sfeervolle zalen en moderne tentoonstellingsruimten. En ook voor de kids is er genoeg te beleven met de leuke tijdreis speurtocht!

Het Noord-Brabants Museum

Een nachtje weg bij Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch - Vught

Gun uzelf een welverdiende onderbreking van de dagelijkse routine en geniet van een ontspannend nachtje weg tijdens de herfstvakantie bij Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch - Vught. Onze comfortabele en smaakvol ingerichte kamers bieden de ideale plek om te ontspannen en tot rust te komen na een dag vol herfstavonturen. Laat de warme ambiance van ons hotel je verwelkomen en trakteer jezelf op een onvergetelijk verblijf in deze prachtige tijd van het jaar. 

Plan vandaag nog uw herfstavontuur in Brabant en beleef een onvergetelijke tijd in deze betoverende regio!

Overnachten