Activiteiten in de buurt van Hotel Vught

Ons eigen land heeft veel moois te bieden. Dus waarom geen vakantie in eigen land? Even lekker genieten van een paar nachtjes weg in Van der Valk Hotel Vught en iedere dag een uitstapje naar iets anders. Het voordeel van Nederland is dat je niet ver hoeft te rijden en alles is binnen handbereik. Om het nog wat makkelijker te maken, hebben wij de 10 leukste activiteiten in de omgeving van Vught op een rij gezet.

1. Nationaal Monument Kamp Vught

Het voormalige SS-Kamp, Kamp Vught, uit de Tweede Wereldoorlog is een indrukwekkend uitstapje waar u een indruk krijgt van de verschrikkelijke geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Op het terrein vindt u onder andere de oorspronkelijke gracht, prikkeldraad en het crematorium. Een bezoek dat zeker zorgt voor kippenvel.

2. Natuurgebied de Moerputten

Trek uw wandelschoenen aan en ga wandelen in Natuurgebied de Moerputten. Het natuurgebied bestaat uit drie wandelroutes en bestaat uit laagveenmoeras, bijzonder flora en fauna en open water. Vooral de blauwe route (Halve Zolenpad) is een aanrader. Bij deze route wandelt u gedeeltelijk over een vlonderpad door het laagveenmoeras. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken op de speciaal ingerichte speelplek.

3. De Binnendieze

In Den Bosch vindt u de Binnendieze. Deze kleine beekjes en zijriviertjes stromen on der stad door en komen samen in de rivier de Dommel. Een dagje Den Bosch is dan ook niet compleet zonder een rondvaart over de Binnendieze. U Vaart middenin de stad en vaart onder historische huizen en bruggetjes door. Een echte aanrader!

4. Efteling

Op slechts 26 kilometer van Van der Valk Hotel Vught ligt de Efteling. De ideale gelegenheid om een dagje eropuit te gaan met het gezin.

5. Noordbrabants Museum

Eenmaal in Brabant mag een bezoek aan Het Noordbrabants Museum natuurlijk ook niet ontbreken. Ontdek de kunst, geschiedenis en cultuur van Brabant en bezichtig de originele schilderijen van Van Gogh.

6. Jump XL

Zin in iets actiefs? Doe eens gek en ga naar Jump XL in Oisterwijk. Hier staat u binnen 21 minuten met de auto en fun is gegarandeerd. Dit trampolinepark is leuk voor zowel jong en oud.

7. Drunense Duinen

Even helemaal tot rust komen? Dat kan in de Loonse en Drunense Duinen. Waan uzelf in Zuid-Afrika en wandel door een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Het steeds veranderende landschap zorgt voor een unieke belevenis in de natuur.

8. Sint-Janskathedraal

Bezoek één van de best onderhouden monumenten van Nederland, de Sint-Janskathedraal in Den Bosch! Een bezoek aan deze gotische basiliek is dan ook zeker een aanrader. Het is mogelijk om de kathedraal kort te bezoeken of reserveer een rondleiding onder leiding van een gids.

9. Alpacafarm Vorstenbosch

Altijd al eens willen wandelen met alpaca’s? Bij Alpacafarm Vorstenbosch is het mogelijk! Bezoek de alpacaboerderij gezellig met de kinderen. De boerderij is elk weekend geopend en de entree is gratis. Voor een wandeling met de alpaca’s kunt u zich van te voren inschrijven en kost €20,- per persoon.

10. Fitnessclub Vught

Natuurlijk is er in ons eigen hotel ook genoeg te beleven. Trek uw sportkleren aan en duik in de sportschool voor een goede workout. Hotelgasten kunnen gratis gebruik maken van onze fitness faciliteit.