Bouwen aan de toekomst

Van der Valk bouwt aan de toekomst in de prachtige stad Vught. Het doel van Van der Valk is om te blijven groeien en innoveren en daarom worden er nieuwbouwplannen gemaakt om dit te realiseren. Dit proces van idee tot uitwerking vergt veel voorbereiding en tijd. Daarom houden wij u op deze pagina op de hoogte van onze laatste plannen en (bouw)updates. De directie en medewerkers van Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch – Vught kijken samen met u uit naar deze mooie toekomstplannen!

De toekomst van Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch – Vught

Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch – Vught is constant in beweging. Daarom liggen er plannen voor een nieuwbouw hotel op tafel. Na verschillende participatiebijeenkomsten waarbij omwonenden en geïnteresseerden de mogelijkheid hebben gekregen om mee te denken over het nieuwe bestemmingsplan ligt de basis van het gloednieuwe bestemmingsplan voor een nieuwbouw hotel op tafel en kunnen gasten uiteindelijk kennis gaan maken met een gloednieuw Van der Valk Hotel met 200 nieuwe kamers. Daarnaast staan ook een grote ondergrondse parkeerplaats met ruim 700 parkeerplekken, een uitgebreide fitnessruimte, een groot terras, 15 Valk Vitaal ruimtes en een businesscenter in onze plannen.

Uniek aan het nieuwe bestemmingsplan van Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch – Vught is de mogelijkheid tot langdurig verblijven en  wonen. Naast het bouwen van nieuwe hotelkamers staan ook het creëren van 100 longstay appartementen in het nieuwe bestemmingsplan waar gasten voor een langere periode kunnen verblijven en wordt er gefocust op wonen met 42 sociale huurwoningen en koopwoningen onder de 250.000 euro. Met deze vernieuwingen willen wij een verblijf nog aangenamer maken.

Duurzaam verbouwen

Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch – Vught is met de nieuwbouwplannen altijd op zoek naar de hoogst haalbare kwaliteit voor alle gasten. Een luxe uitstraling en veel faciliteiten zijn natuurlijk goede redenen om voor Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch – Vught te kiezen. Maar bij Hotel 's-Hertogenbosch – Vught hechten wij naast een goede kwaliteit en veel faciliteiten ook veel waarde aan duurzaamheid. Daarom streven wij er naar om met de plannen en de verbouwing zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. We zijn er namelijk van overtuigd dat kwaliteit en duurzaamheid naadloos samen kunnen gaan. 

Zo streven wij er naar om met het bouwen rekening te houden met de landschappelijke omgeving van het hotel. Daarom willen wij het hotel bouwen in de stijl van de omgeving met veel groen, planten en natuurlijke materialen. De parkeergarage komt bijvoorbeeld onder de grond met erboven veel water. Het Heunwiel gaat ingezet worden als energiebron. Het bouwen gaat niet alleen gasloos maar ook circulair en biobased. 

Daarnaast houden wij met de bouw rekening met de flora en fauna uit de omgeving en staat ook het klimaatneutraal bouwen en het testen van het ontwerp langs de geldende milieuwetgeving hoog op ons lijstje.

 

Voor meer informatie over onze toekomstplannen raadpleegt u: https://participatievandervalkvught.nl/

De laatste updates

Afronding participatiebijeenkomsten

Het nieuwbouwproces vergt veel voorbereiding en tijd. Een belangrijke stap in dit proces voor ons zijn de participatiebijeenkomsten. Tijdens deze participatiebijeenkomsten zijn wij in gesprek gegaan met een brede groep belanghebbenden over de plannen van het hotel en zijn de tekeningen voorgelegd. Op 7 december 2022 hebben wij alle participatiebijeenkomsten voor de uitbreiding van het hotel afgerond. Hiermee komt onze dialoogronde tot een eind en moeten onze plannen worden goedgekeurd door de gemeente. Wij bedanken alle deelnemers voor hun bijdrage en hopen snel meer te horen.