Den Bosch

Den Bosch: stad van Jheronimus Bosch. In deze oude vestingstad heeft de beroemde schilder gewoond en gewerkt. En daar is nog steeds het een en ander van terug te zien. Het Jheronimus Bosch Art Center in de voormalige St. Josephkerk staat helemaal in het teken van deze schilder. ’s-Hertogenbosch is in 2010, 2011, 2012 én 2013 verkozen tot Meest Gastvrije Stad van Nederland. Graag wil de gemeente het stadshart voor bezoekers nog aantrekkelijker maken door iedere bezoeker met een smartphone en tablet gebruik laten maken van gratis WiFi. Via de link www.sh-online.nl kan men de ’sH City App downloaden. Een bezoek aan de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch krijgt zo een extra dimensie.

Lekker Shoppen

Geniet van de vele winkels in Den Bosch zoals Iedere zondag zijn er veel winkels geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur, dus ook zeer de moeite waard om dan eens te komen winkelen.Verder kunt u geniet van de vele terrassen die daar beschikbaar zijn of in de zomer een lekker ijsje van "Australian".

Stad van Bourgondiërs

Verder is de stad bekend vanwege zijn gezellige centrum met veel oude huizen, kleine steegjes, leuke terrassen en groot winkelaanbod. Brabanders zijn Bourgondiërs en dat zie je terug in de vele restaurants en kroegen. Kijk voor alle toeristische tips op de website van de VVV Den Bosch.

Markt

Woensdag
Op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur warenmarkt met groente, fruit, bloemen, kaas, stoffen, kleding etc.
Vrijdag
Op vrijdag van 9.00 – 14.00 uur een biologische warenmarkt met veel streekgebonden producten. 
Zaterdag
Op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur warenmarkt met groente, fruit, bloemen, kaas, stoffen, kleding etc.
Zondag
Iedere zondag zijn er veel winkels geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur, dus ook zeer de moeite waard om dan eens te komen winkelen.

Sint Jan

De Sint-Jan in 's-Hertogenbosch is een van de mooiste monumenten van ons land. Het is een ‘levend’ monument omdat het niet alleen Nationaal erfgoed is. De kathedraal heeft een prominente plaats in de harten van de mensen. Als parochiekerk, maar ook als een baken in moeilijke tijden. Dagelijks lopen velen in en uit, getuige de honderden kaarsen die in de Mariakapel branden. Ondenkbaar dat onze kinderen en kleinkinderen hier niet meer van zouden kunnen genieten.