Den Bosch en omgeving

Locatie

Fort Isabella Kazerne

Beleef de rijke krijgshistorie van Vught. Samen met Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch-Vught biedt de Stichting Fort Isabella Kazerne de mogelijkheid tot rondleidingen over het bijzondere kazernecomplex wat gelegen is op slechts een steenworp afstand.

Vanaf ca. 1617 beheerste Fort Isabella de zuidelijke toegang tot de stad ’s-Hertogenbosch en vormde zij eeuwenlang een belangrijke hindernis die genomen moest worden om de stad in handen te krijgen.

De eeuwenoude geschiedenis wordt u toegelicht aan de hand van bijzondere verhalen, een bezoek aan het 18e eeuwse poortgebouw en eventueel een rondwandeling door de enveloppe die inmiddels overwoekerd is door bos. De museale collectie Wielrijders herinnert aan het beroemde regiment dat hier zijn moederkazerne had en de strijders die gesneuveld zijn in de meidagen van 1940. Nog steeds worden zij op deze plek herdacht.

Fort Isabella is een plek voor ieder wat wils. Een historisch bezoek kan gecombineerd worden met een bezoek aan de ambachtelijke koffiebranderij waar een Brabants worstenbroodje natuurlijk niet kan ontbreken. Met een wat groter gezelschap kunnen de hersenen getraind worden in één van de twee escape rooms. Alle activiteiten kunnen afgestemd worden op uw persoonlijke wensen.

www.fortisabellakazerne.nl