5 TIPS VOOR EEN HERFSTWANDELING

1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Om het wandelen leuk te houden, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Niemand houdt van blaren, natte kleding of urenlang wandelen. Investeer daarom in een goed paar wandelschoenen en een mooie waterdichte jas om je warm te houden. Minstens zo belangrijk: een goede wandelroute. Hiervoor heb je goede boeken en handige apps waarmee je nooit meer verdwaalt.

Wel zo handig!

WANDELROUTES IN DE OMGEVING

2. Geniet van wat de herfst te bieden heeft
Nu je alles hebt voorbereid, komt het leuke gedeelte. Profiteer van wat de natuur te bieden heeft in deze mooie tijd. Zoek naar mooie paddenstoelen en pluk de vruchten van de herfst. Vind prachtige kastanjes, eikels en beukennootjes en breng ze naar huis.

Tip: Neem een ​​tas mee om deze herfstvruchten in te bewaren, zodat je er thuis van kunt genieten.

3. Wandel samen
Nu het langzaam kouder en donkerder wordt, kan het lastig zijn je ertoe te zetten om te gaan wandelen. Ondertussen kunt u zich tijdens het lopen juist energieker gaan voelen. Het kan dan helpen om een ​​vaste wandelafspraak te maken met een partner, vriend(in) of familielid. Dan heb je een stok achter de deur als je liever binnen bij het vuur blijft en kun je elkaar aanmoedigen. En daarnaast is het natuurlijk leuk om samen te gaan wandelen. 

4. Stel een doel voor uw wandeling
Ergens beginnen en je bestemming zien kan spannend zijn, maar het kan ook motiverend zijn om doelen te stellen voor je wandeling. Het kan bijvoorbeeld een bepaald aantal kilometers zijn, maar je kunt ook iets creatievers bedenken. Neem bijvoorbeeld een camera mee en plan om een ​​bepaald gebouw, landschap of bijzondere plek langs de route te fotograferen. Dit kan uiteraard ook met uw smartphone. Of zoek een interessante podcast en stel de juiste lengte van je wandeling in. Het doel is om terug te komen als de podcast net is afgelopen.

Kijk op de website hieronder voor de leukste podcasts.

PODCASTS

5. Houd de tijd in de gaten
In de herfst worden de dagen steeds korter. Daarom is het noodzakelijk om rekening te houden met het weer, omdat het steeds donkerder wordt. In het donker kun je niet genieten van de prachtige herfstkleuren. Vertrek op tijd en schat van tevoren de tijd van de reis in. Je kunt de zonsondergangtijd ook bekijken op je weer-app. Neem voor de zekerheid altijd verlichting mee, dan ben je in ieder geval veilig als het anders loopt.