Wandelroutes

Verblijft u bij Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch – Vught en wilt u de omgeving te voet ontdekken? Trek dan uw wandelschoenen maar vast aan, want wij hebben een aantal hele mooie wandelroutes voor u geselecteerd.

Rondje ‘IJzeren Man’

7 minuten rijden vanaf Hotel Vught ligt het bosmeer ‘De IJzeren Man’. Langs de oever van dit bosmeer maakt u een prachtige wandeling in een bosrijke omgeving, waarbij u over zand- en bospaden loopt. De lengte van deze route is 4,4 kilometer. Uw auto kunt u parkeren bij Boslaan 49 in Vught. Gaat u liever met de fiets? Dan staat u er binnen 12 minuten. Vraag de receptie naar onze fietsverhuur!

Natuurgebied de Moerputten

Ontdek het prachtige natuurgebied de Moerputten. Het natuurgebied bestaat uit drie wandelroutes en bestaat uit laagveenmoeras, bijzonder flora en fauna en open water. Vooral de blauwe route (Halve Zolenpad) is een aanrader. Bij deze route wandelt u gedeeltelijk over een vlonder pad door het laagveenmoeras. Vanaf Hotel Vught is het 7 minuten rijden met de auto naar de Moerputten of 13 minuten fietsen. Parkeren kan op P-plaats Deutersestraat 2.

Rondje Bossche Broek

Trek eropuit naar natuurgebied Bossche broek voor een mooie wandelroute van 9 kilometer tussen ‘s- Hertogenbosch en Vught. Deze wandelroute is lekker afwisselend. Het ene moment wandelt u over onverharde paden tussen rietvelden en het andere moment loopt u door de bebouwde kom. Onderweg steekt u twee keer de Dommel over, waarvan één keer met een zelfbedieningspontje. Vanaf Hotel Vught is dit natuurgebied slechts 5 minuten met de auto of 10 minuten fietsen. Het start- en eindpunt van deze route is bij wandelknooppunt 53, kruising Zuidwal – Pettelaarseweg.

De Vughtse Heide

De Vughtse Heide is uitermate geschikt voor een fijne wandeling door bos en heide. Geniet van de prachtige natuur om u heen en spot verschillende soorten vogels. Binnen 8 minuten staat u met de auto op de Vughtse Heide. Deze kunt u parkeren bij Loonsebaan 155 in Vught.

Bent u uitgewandeld? Rust dan met een voldaan gevoel uit bij ons in het restaurant met een lekkere kop koffie of thee of geniet van een culinaire maaltijd.

 

Fietsroutes

Vanuit Hotel 's-Hertogenbosch - Vught kunt u heerlijk fietsen. Wij hebben diverse Knooppuntenroutes. Een netwerk van mooie en duidelijke bewegwijzerde fietspaden door heel Noord-Brabant. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Door van het ene knooppunt naar het volgende te fietsen creëert u uw eigen route. 

Langs de fietspaden staan borden met daarop de knooppuntnummers en pijlen die u de juiste weg wijzen. Bij ieder knooppunt staat bovendien een paneel met een routekaart, zodat u de route ook altijd aan kunt passen. Ook worden hierop de afstanden tussen de knooppunten aangegeven. 


TIP: Wilt u uw route zelf uitstippelen? 
Creëer dan alvast zelf uw fietsroute online!

ONLINE ROUTEPLANNER

Loonse & Drunense Duinen


De Loonse en Drunense Duinen omvatten ongeveer 3500 hectare grond en bestaat uit naaldbossen en stuifzandgebieden, vandaar de term duinen. In dit uitgestrekte natuurgebied kunt u prachtige fietstochten en wandelingen maken door heiden en dennenbossen. Voor een rondje Loonse & Drunense Duinen houd u knoopppunt 35-34-72-33-22-32-36-35 aan. Dit kunt u zelf verder uitbreiden in de routeplanner. 

Oisterwijkse Bossen & Vennen


Vlakbij Oisterwijk vind je de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een afwisselend bosgebied met sfeervolle vennen en verscholen heideveldjes. Overal zijn doorkijkjes en op een van de vele bankjes kun je even wegdromen bij de vennen. Voor een rondje Oisterwijkse Bossen & Vennen houd u knooppunt 89-88-77-17-18-13-79-84-19-22-90-86-87-45. Dit kunt u zelf verder uitbreiden in de routeplanner. 

 Rondje Vught & Den Bosch

Een mooie sightseeing tour door het historische centrum van Den Bosch, door de polders naar het dorpje Cromvoirt, langs recreatieplas de IJzeren Man en langs de Vughtse Heide terug naar het hotel. Een heerlijk rondje van 21,5 km. Volg hiervoor de knooppunten 14-63-84-85-86-52-88-53-54-21-22-24-33-64-31-32-27-61-62-23-14.