Inspiratie

Wandelroutes

Verblijft u bij Van der Valk Hotel ’s-Hertogenbosch – Vught en wilt u de omgeving te voet ontdekken? Trek dan uw wandelschoenen maar vast aan, want wij hebben een aantal hele mooie wandelroutes voor u geselecteerd.

Rondje ‘IJzeren Man’

7 minuten rijden vanaf Hotel Vught ligt het bosmeer ‘De IJzeren Man’. Langs de oever van dit bosmeer maakt u een prachtige wandeling in een bosrijke omgeving, waarbij u over zand- en bospaden loopt. De lengte van deze route is 4,4 kilometer. Uw auto kunt u parkeren bij Boslaan 49 in Vught. Gaat u liever met de fiets? Dan staat u er binnen 12 minuten. Vraag de receptie naar onze fietsverhuur!

Natuurgebied de Moerputten

Ontdek het prachtige natuurgebied de Moerputten. Het natuurgebied bestaat uit drie wandelroutes en bestaat uit laagveenmoeras, bijzonder flora en fauna en open water. Vooral de blauwe route (Halve Zolenpad) is een aanrader. Bij deze route wandelt u gedeeltelijk over een vlonder pad door het laagveenmoeras. Vanaf Hotel Vught is het 7 minuten rijden met de auto naar de Moerputten of 13 minuten fietsen. Parkeren kan op P-plaats Deutersestraat 2.

Rondje Bossche Broek

Trek eropuit naar natuurgebied Bossche broek voor een mooie wandelroute van 9 kilometer tussen ‘s- Hertogenbosch en Vught. Deze wandelroute is lekker afwisselend. Het ene moment wandelt u over onverharde paden tussen rietvelden en het andere moment loopt u door de bebouwde kom. Onderweg steekt u twee keer de Dommel over, waarvan één keer met een zelfbedieningspontje. Vanaf Hotel Vught is dit natuurgebied slechts 5 minuten met de auto of 10 minuten fietsen. Het start- en eindpunt van deze route is bij wandelknooppunt 53, kruising Zuidwal – Pettelaarseweg.

De Vughtse Heide

De Vughtse Heide is uitermate geschikt voor een fijne wandeling door bos en heide. Geniet van de prachtige natuur om u heen en spot verschillende soorten vogels. Binnen 8 minuten staat u met de auto op de Vughtse Heide. Deze kunt u parkeren bij Loonsebaan 155 in Vught.

Bent u uitgewandeld? Rust dan met een voldaan gevoel uit bij ons in het restaurant met een lekkere kop koffie of thee of geniet van een culinaire maaltijd.

 

De Moerputten
De Moerputten